Johs`

Johs`

Refleksjoner

-om livets underfundigheter og mange sider

Hurtigruta

DebattPosted by Johs Thu, June 23, 2011 23:10:57

Tenk å ødelegge et så flott program som "Hurtigruta minutt for minutt" var med å sende "Høydepunkter" som er en kortversjon av det 134 timers lange programmet.

Ved ikke å fortelle, eller tekste, hvor den var, eller passerte, ble det jo kun en tilfeldig bildekavalkade.

Kun der man er så godt kjent at man selv kan orientere ble det interessant.

Da man fulgte det opprinnelige programmet hadde man program hvor man kunne orientere seg og tilpasse kaffepause og TV-titting til noe man ville ha med seg.

At ikke programskaperne har skjønt dette forundrer meg.

Og det forundrer meg like mye at alle ekspertene som har uttalt seg om programmet ble så forbauset av at dette programmet slo så godt an.

De har visst ikke skjønt at vi er ganske mange som er gørr lei av alle disse drama-, krim- og komiseriene, og kunstig laget reality, og som dessuten sendes på samme tid på de forskjellige kanalene.

I dag bruker vi ikke TV som vi gjorde for 40 - 50 år siden. Vi setter oss ned når vi har tid, eller skal hvile, og svitsjer over til en kanal som har noe vi kan se på. Og tilpasser tidspunktet etter programguiden hvis det er noe vi "må se".

Når man fulgte ”Hurtigruten minutt for minutt” var det tilnærmet som å være med på turen. Reiser ”live” får man heller ikke med seg alt. Man må både spise og sove og mer til.

Og det var mye norgeshistorie å få med seg selv om man så bare korte stunder nå og da.